luni, 15 februarie 2010

libertatea de a alege e prescurtarea de la libertatea de a renunta la un lucru pentru altul

acest citat e dintr-o carte care m-a marcat in adolescenta - scrisa de un belgian cred, o carte despre comori, si pesteri, si scufundari, si libertate.

si mai este o fraza: fericiti sunt cei care se plictisesc in concediu : asta a scrsi-o JJCousteux.

O vreme credeam ca jobul ideal pentru care ar trebui sa ma pregatesc era sa caut comori. :) Am renuntat pentru ca asta inseamna sa inveti o gramada de limbi vechi, si sa inoti (cel mai mare santier arheologic e sub apa -alt citat). Sa temini Istoria, sau Arheologia -chestii complet moneyless, si sa nu ai o legislatie in care sa fie corect impartita valoarea comorii intre stat si descoperitor. In prezent din cate stiu daca cineva descopera o comoara nu are dreptul de a o instraina, iar statul nu ii ofera mare lucru. Oricum am renuntat. Desi stiu ca in Ro cel putin site-uri arheologice sunt cacalau, in cea mai mare parte s-a muncit doar pentru identificarea lor nu si pentru cercetarea lor.

asa ca m-am facut contabil. sa castig suficient de mult ca sa pot sa ajung o data sa imi finantez o cercetare arheologica (sa caut comori :) ). Inca lucrez la asta (alt citat) .

3 comentarii: