joi, 25 februarie 2010

autoreglarea sistemului, parghii

Observ un lucru fain. Sistemul se autoregleaza. Anul trecut a fost o teapa mare cu un concert ACDC. Stirea a fost preluata de toate mediile, fara nici o verificare. A fost teapa. Concluzia pozitiva? Toate concertele promovate anul acesta au avut mentiunea: conform anuntului oficial al trupei, conform site-ului oficial al trupei- deci o minima verificare suplimentara ! De ce nu au facut asta anul trecut ? Pt ca pana atunci nu a fost absolut necesar. Oamenii ii credeau. Acum fara o confirmare, fara sa fie informat ca stirea a fost verificata, oamenii nu ii cred.

La fel ar trebui sa fie in absolut orice. Hai sa vedem in politica: - o stire despre X, ca vrea sa faca ceva. Imediat ar trebui sa fie informatia completa - conform site-ului , programul de guvernare, programului alternativ oferit de partidul X, sustinut de cercetarea Y- confirmata de Institutul de Cercetarea/sociologie Z. Altfel nimeni nu ar trebui sa asculte povesti de adormit copii.

Si inca o chestie legata de autoreglare. Cum poti ca om simplu sa ii controlezi pe politiceni sa nu mai fure ? Pai simplu : daca Politicianul X are o firma - hotel, dealer auto, companie de transporturi.. pai nu le mai folosi! Simplu - refuz sa merg cu compania de taxi apartinand lui X, sau la hotelul Y! Si daca toti ar face la fel - nu ar mai putea sa spele bani politicienii. Dupa aceea - nu aveti locuri de parcare in Bucuresti, va deranjeaza coloanele oficiale - pai faceti cu schimbul, fiecare masina parcati-o o zi pe luna cat mai aproape de guvern, de ministerul transporturilor, faceti turul injurul institutiilor dimineata si seara, asfel incat sa creati un blocaj. Daca faceti asta in fiecare zi un an de zile, sigur enervati suficient pe toata lumea din zona. Zona politica. Sau in jurul caselor lor, lasati hartii pe jos, plimbati cainele. Nimic ilegal. Dar la limita. Cat sa fie sufocati. Daca ii ignoram, si le permitem sa se izoleze de oameni, normal ca nu o sa ii asculte. Dar si ei au puncte vulnerabile. Apartin de societate! merg pe aceleasi drumuri cu noi, chiar daca in alte masini mai luxuase. La un moment dat trebuie sa isi spele banii primiti la negru - prin afaceri legale. Dar daca nimeni nu cumpara de la ei, firmele lor vor da faliment. Daca folosesc sistemul bancar, sau alte sisteme vor lasa mai multe urme, si la un moment dat vor fi prinsi. Ajutati sistemul sa se autoregleze. Si fiecare sa tina mine, fiecare om politic, fiecare functionar de la primarie, e angajatul tau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu