sâmbătă, 22 august 2009

de la corbu..


tg mures,buzau, navodari, dirdectia plaja corbu. Gasirea plajei la ora 3 dimineata a fost o adevarata delectare. De la corbu este un indicator fain - plaja, un drum cu un singur sens, cu refugii pentru a doua masina din cand in cand, care drum o ia pe campiile patriei. Noaptea bezna.. l aun moment dat pare ca drumul de asfalt se inrautateste brusc, si un alt drum de pamant o ia la dreapta. Dupa el. Intuitia zice s aluam reper o lumina si sa ajungem la ea. Prin noapte vedem un Restaurant la 200 m . Bun sa zicem ca resturantul s-ar putea sa fie pe plaja sau in apropierea ei. Ne uitam dupa mare nimic. Bezna ! ajungem la restaurantul vietii lui, liniste, nimeni acasa. no merem mai ncolo si parcam in campul plin de floarea soarelui. Adevarul ca erau cateva dumuri care o luam pe langfa restaurant dar pareau destul de abrupte si tot nu vedeam marea. Ramanem in masina si ne uitam la stele cazatoare. Ne punem dorinta sa vedem marea dimineata si ca sa vezi, dimineata la 5 o dunga cat toata linia orizontului albastra ne dezvaluie marea. Eram pe o faleza deasupra marii. Faleza duce de-a lungul plajei, taiata de cateva drumuri din care unu sau doua destul de abrupte. La ora 5 jumate eram pe plaja. restaurantul de care era vorba era Casa veche. Mai au o dugheana pe plaja, tot cu numele de casa veche. In teorie se mananca destul de ok si ieftin. In practica se vomita destul de ok si ieftin. DO NOT EAT! la nici o dugheana de la malul marii. Restaurantul are o buda execrabila. Pe scurt do not la 30 grade manca nimic oferit pe malul marii. Din pacate nu au concurenta fiinf singurul restaurant(+dugheana cu acelasi nume). La aceasta dugeana mai adaugam o singura pensiune, si inca un bar si am descris civilizatia de la corbu. In rest corturi, familii cu rulote, loc suficient sa iti pui cortul la 100 m distanta de celalalt. Am vazut ca o data pe saptamana se curata plaja. Masinile se lasa in general pe un drum de nisip paralele cu toata plaja, cam la 50 de metrii de apa. Apa e faorte mica, pe distanata mare. Pescarusi.. avand in vedere ca suntem aproape de delta am vazut randunele de mare, rate, egreta, starc.

A doua zi am vizitat next generation plaja. Plaja Vadu. Apai aia e alta lume. meri un milion de kilometrii pe drumuri de nisip, si dupa aia tot asa paralel cu plaja. Cand te saturi o iei perpendicular spre plaja. Acolo pustiu. Coruti minim la 500 m unul de altul. Nici un pic de muzica, nici un zgomot decat zgomotul valurilor. Si da este si acolo un bar in care nimeni nu se grabeste. Preturile cola, apa wathever 5 lei bucata.

A treia zi am parcat al pensiune. Si am reusit sa incalc sfatul doctorului din familie, si am mancat prostii de pe plaja. Pe chestia asta inca sufar, dupa o noapte alba cu +40 grade si cu o exploziva reactie de aparare a organismului. :)

De azi facem de mancare la pensiune, exista bucatarie, gratar, cam tot ce trebuie. da nu ca noi vrem sa mancam pe plaja, in fata valurilor...

Salutari in rest de la mare. Am zis ca e liniste si la Corbu ? liniste ! nici o masina cu muzica datga tare, nici un bar cu muzica data tare. Cam cum era vama cred acum 7 ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu