joi, 12 martie 2009

cine e statul ? Din lat. status (cu sensurile fr. état). Cf. it. s t a t o

sau de ce trebuie redefiniti termenii din cand in cand:
din dex online 1) Instituţie politico-administrativă a societăţii în frunte cu un guvern şi cu organele acestuia, cu ajutorul cărora se asigură funcţionarea vieţii sociale pe un anumit teritoriu; ţară
continui:
ma omoara cand aud vorba asta, statul are, statul face, statu rahat! nu exista stat ca o entitate distincta in afara cetatenilor. mai corect e termenul utilizat in USA in care nu apar ambiguitati si anume ADMINISTRATIE ! demonstram prin reduceri la origini. sa zicem ca exista un teritoriu de 21 mil oameni. astia daca stau fiecare in treaba lui au probleme cu noroiul, mai cu unu care vrea sa fure de la ailalti, mai cu mancarea. si astia se gandesc asa ma noi ne strangem la un loc clar. punem fiecare un procent din venituri si facem niste drumuri, platim unu sau doi sa prinda hotu. Amu cineva trebe sa aiba griji de bani si sa se ocupe de una alta. Si astia zic asa hai sa propunem:
- cine e ala? cine vrea sa se ocupe ?
- pe gratis nu, ca nu am timp si nu am chef.
- Bine iti dam ceva bani. cat ne hotaram noi.
- ok . accept!
sa zicem ca is mai multi din astia cam ca un consiliu local pe o zona mai mica. dupa ia aleg si cativa pe o zona mai mare si le dau si la aia niste bani sa plateasca niste chestii cum ar fi un pod peste dunare, vezi ce mai fac migratorii aia, chestii din astea.

deci io cu 10 platim unu sa faca drumu. si pe unu sa una si alta. auzi ? deci nu statu plateste! ci io! deci cand vad un functionar indiferent ca e primaru, ca e ala, sau e gunoieru, io il platesc. Asa ca el e incantat ca ma intalneste. Eu il platesc. repet! daca io nu vreau sa il platesc il dau afara! sau daca el zice ca merita mai mult si io zic ca da tebe sa il tin ii dau mai multi bani. Asa mere treaba. trebe sa fie bun si trebuie sa castige bani multi. daca nu e bun trebe dat afara!

amu io is singur nu ii dau decat 1 leu pe luna sa zicem da suntem mai multi. No astia mai multi facem mutla galagie daca vorbim asa ca in loc de vorbit votam. Amu io cand votez ar fi fain sa votez exact ce vreau io : deci asa : vreau sa am autostrada. autostrada costa 4,5 mil E/km. Asta ar insemna EXACT 1% sa zicem din salaru meu, de acord omu ? DA. bun mai departe.Vreau sa stau 5 min maxim la orice oficiu de pensii, autorizatii, impozite, declaratii ,ORICE ! bun pentru asta se poate platii 5% pentru inca 3 oameni si sedii, sau 2% in primu an si dupa aia 0.5% daca se reface tot sistemu informatic. DEAL ! vreau optiunea 2! no asta ar insemna votu !
io nu il votez pe ALA sau ALALALT ! votez ce ma intereseaza -sa platesc mai putine impozite, astea putine sa la plateasca toti, nu numa io sa fiu fraieru, si nu ma intereseaza cati oameni is dati afara de la stat, ca is pe banii mei. Daca nu fac treaba - adica io nu is multumit, sa plece! daca au nevoie de training, sisteme informatice, sedii -sa ma intrebe si sa explice clar ce vor si pentru ce si cat dureaza si cine o sa se ocupe de asta si daca nu iese faza cine o sa fie dat afara! si toate informatiile astea tre sa le vad de oriunde oricand si fara sa platesc sau sa astept sau prostii din astea !

in momentul in care nu stiu! nu sunt informat! nu am posibilitatea sa masor exact efectele banilor cheltuiti de la mine NU E DEMOCRATIE, si statul devine cealalta definitie :

STAT1, state, s.n. 1. Organizaţie politică a clasei economiceşte dominante, care are ca scop apărarea ordinii economice existente şi reprimarea împotriva altor clase; teritoriul şi populaţia asupra cărora îşi exercită autoritatea această organizaţie; ţară.

EU acum ca salariat platesc din net 19% TVA + 16% impozit pe profit(o sa explic mai incolo de ce si asta trebe inclus) + cca 45,046% (minim) (10.5+20.8+0,75+5,5+5,2+0,5+0,5+0,25+0,196+0,85) PLUS impozitul pe teren/locuinta/auto + taxa drum national + taxa timbru fiscal, judiciar, taxe judecatoresti, taxa notariala (alea care merg la stat cca 75% din ce platesti la notar), si nu mai stiu exact care.

deci pe scurt: platesc intre 64 si +80 % din venitul meu la stat!!!!!!!!!! SI NU AM ICI O INFORMATIE CE CAT UNDE DE CE CINE ! si nimeni nu e informat exact auzi vezi ca asta e problema, te costa atata, vrei sa o rezolvi ?

Acuma cand am ajuns la cifre asa-i ca am dreptate sa zic ca ala e angajatu meu? Primaru sau wathever pe care il vad, si vorbesc politicos da nu cu maria voastra, ci ca si cu orice vanzator, maturator, instalator. E normal sa vb politicos. Si nu e normal sa nu stie functionaru care e faza si cine il plateste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu