joi, 12 martie 2009

550 taxe si impozite

atatea sunt in ROMANIA ! azi! daca in calitate de persoana fizica ar trebui sa primesti bani din 550 de surse /de la 550 de firme/oameni de 550 de ori de la acelasi om, etc, asa-i ca ai avea probleme? Asa-i ca ar trebui sa angajezi oameni care sa te ajute cu asta? asa-i ca la un moment dat te gandesti de ce pana mea incasez cate un leu de la 550 in loc sa incasez numa 300 de la 3 oameni si sa nu mai platesc inca 200 la ailalti sa ma ajute sa incasez 1 leu de la aia multi ?

eu am vb cu niste directori din finante acum 7 ani de subiectul "o analiza cat costa sa se incaseze un anumit impozit, cat il costa pe contribuabil sa plateasca si cat ajunge la final in visterie". Pentru o gramada de taxe gen timbru judiciar de 0,15 lei, e o tampenie cat casa poporului. Pentru multe altele cred ca se acopera doar cheltuielile de colectare.
De inteles ca pentru o firma /contribuabil la costul impozitului/taxei se adauga si costul de deplasare pana la posta/administratie, timpul petrecut cu complectarea documentelor, eventuala consultanta pentru intocmirea acestora, fapt ce poate mari considerabil costul total al unui impozit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu