luni, 30 iunie 2008

Care e salariul minim pe economie incepand cu 1 iulie 2008 ?

Sau 10% marja de aproximare pentru Romania.

Astazi 30,06,2008 nu stie nimeni.
exista o baza legislativa care prevede o crestere :
Hotararea Guvernului nr. 1507/22007, prin care s-a stabilit o crestere a salariului de baza minim brut garantat in plata, de la 500 la 540 de lei, incepand cu 1 iulie 2008.
dar
HG nr. 1507/2007 prevede cresterea salariului de baza minim brut garantat in plata la 540 de lei, de la 1 iulie, in conditiile realizarii principalilor indicatori economici pe care este construit bugetul de stat. Paul Pacuraru, Ministrul Muncii, considera ca majorarile salariale nu vor fi posibile din cauza nivelului inflatiei.

- comentarii : logica initiala de fier. lasati suma asa in aer vag, s-a amanat la 1 ianuarie, cu speranta ca o sa vedem dupa alegerile locale.. si acuma incercam sa o dregem . acuma inflatia e un indicator principal sau secundar ? din punctul sindicalistilor nu conteaza. Din punctul oamenilor ei au inteles ca se majoreaza de la 1 iulie. In rest nu ii intereseaza. iar eu ca o firma cu 500 de angajati, stau si vad daca modific cu 8% salariile brute sau nu . Si rad ca in germania se fac bugete pe mai multi ani si mai si citesc ca in general subsidiarle din romania pentru externi e o zona nebuloasa, in care poate sa fie +- 8% asa de pe o zi pe alta. Deci am citit ca e posibil sa nu fie majorare acum la 540 DAR o sa fie la 700 in octombrie. Care e o majorare si mai mare. Io cum pot sa imi prevad cheltuilile, preturile, si investitiile daca nu stiu un +- 8% ? 8% +contributii de 25% din 8%=10%.

http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=12232
http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=12232 multa lume ar vrea sa stie totusi daca se modifica..

http://www.bloombiz.ro/cariere/salariul-minim-ramane-la-valoarea-500-de-lei-pana-la-sfarsitul-anului

"In zece zile, sindicatele si patronatele vor trebui sa-si prezinte, in scris, punctele de vedere privind aceasta majorare salariala, potrivit lui Paul Pacuraru. "

"Desi negocierile pe marginea cresterii salariului minim nu s-au incheiat, acestea au fost parasite, pe rand, de ministrul Varujan Vosganian, dar si de reprezentanti ai confederatiilor sindicale. Negocierile au loc dupa ce, saptamana trecuta, ministrul Vosganian a anuntat ca in 2008 nu vor mai avea loc cresteri salariale pentru a nu afecta tinta de inflatie stabilita impreuna cu Banca Nationala pentru acest an."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu