luni, 26 mai 2008

Hai la vot!

Despre manifestul "Hai la vot!".Dupa un prim comentariu scris in graba, revin asupra lui si il sterg. Nu reactionez deci ca un bloger corect. oricum ce era scris sunt in mare aceleasi idei.

1. Tre mers la vot, pt ca asa e filmu. Prima data se lupta pt dreptu la vot, apoi se invata incet incet cum se foloseste. Deocamdata suntem in situatia ca descoperim democratia si nu stim ce sa facem cu ea.
2. Daca nu votezi tu o sa voteze bosorogul comunist . Pe fius-o!.
3. Cu cat sunt mai putini oameni la vot cu atat iese mai scump pentru partid.
4. Daca votezi poate ca independentu ala outseider ar avea o sansa. Cu conditia bineinteles sa votezi, si sa incerci sa ii convingi si pe prietenii tai sa il voteze. otul tau conteaza. Matematic daca intr-un oras cu 20.000 de oameni in care 10.000 au dret la vot si se prezinta numai 2.000 votul tau +c ei 20 de prieteni face deja 1%. Clasa ta+familia(+bunicii + unchii +unu doi vecini)=30*8=240 lor e deja 12%. Cam asa ar putea merge. Daca nu inveti cum functioneaza votul nu o sa il poti folosii eficient. Ia votul de acum ca o lectie de matematica.
5. Voteaza ca un exercitiu de istorie, sau filosofie sau orice altceva. Mai ales daca nu ai votat pana acum. Gandeste-te de ce au murit o gramada de oameni in lume pentru DREPTUL asta? Tu daca nu ai avea dreptul asta te-ai simtii bine ? Cum ai fi ca un negru care nu are dreptul la vot. Sau cum ar fi daca ai fi o femeie fara drept de vot ? Sau un om fara un venit sa zicem de 500.000 de euro pe an ? Ti-ar place sa votezi daca ai fi in una din situatiile astea ? Macar du-te si citeste listele ? Uita-te cum e organizata comisia. Intreaba din cate persoane si din ce partide sunt ? Intreaba-te de ce zicea un politician ca o foramtiune care nu are oameni in sala de votare pierde foarte mult ?(mai ales la tara).

Si voteaza cum vrei tu. Fa-ti o opinie! Sau voteaza eronat! Poti transmite un mesaj si asa. Doar neimplicarea e o prostie.
hai sa facem un scenariu: sa ziceam ca se voteaza o dictatura(posibil, deoarece o gramada de dictaturi au fost votate liber), daca nu ai exercitiu ca votul e un drept si iti asumi vointa politica, e foarte usor sa fi manevrat, sa accepti, sa nici nu observi macar .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu