marți, 21 noiembrie 2006

tur de forta prin hatisurile birocratiei

zilele astea am facut un tur de forta, prin institutiile publice, inmatriculat o masina, si ceva date fiscale pentru o societate.
La administratia financiara: acu o saptamana imi zice sa depun o adresa, ca sa ia in calcul un ordin de plata, si imi zice tanti bruneta(vopsit) exact modelul de care am nevoie. Si ca in 3 zile sa revin ca ajunge adresa la ea pe birou si o rezolva :) daaaa

Bun. Revin dupa una saptamana(nu am incredere in alea 3 zile in care se plimba respectiva adresa) si NORMAL(?) nu era sosita adresa pe masa, era uitata undeva intr-un birou. (mers dupa ea, gasit, transportat unde trebe, acuma se uita pe adresa..) SI ZICE CA NU E BUN FORMULARU ! no bozmeg(asta e injuratura ungureasca) imi da altu, si ca tre' sa il depun, si peste trei zile.. etc, etc .. dupa care asa cu un zambet inghetat pe fata ma apuc sa platesc taxe pt inmatriculat. Deci: La primarie: impozit masina 30.000 (lei vechi). pentru asta complecatt: 1 bucata foaie, depus una copie contract, ei au facut una bucata foaie, plus inca una bucata chitanta, si mers la camera 8, apoi, la 15, apoi la 8, si apoi la 9 (asta era imediat langa 8). Apoi BCR Central : taxa talon 300.000 , stat la coada dupa persoane care isi plateau credite, etc .. (ce treaba are bcr, de ce nu pot plati prin op online, card, chestii din astea, las') Next statioooon: biroul din centru de platit taxe si amenzi al politiei rutiere : aici am platit taxa de inregistrare 520.000 si gata.
Mai am numa 2-3 drumuri si am terminat.


(mi-am adus aminte ca am pasaport, hi hi hi )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu